×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí rajčatová omáčka
120 minut a více , Nízká náročnost , Česká , Omáčky a zálivky ,

Domácí rajčatová omáčka

Co budu potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat Nyní v akci
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí Nyní v akci
1 lžíce třtinového cukru Nyní v akci

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj