×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí mangový puding
15 minut , Dezert , Nízká náročnost , Orientální , Sladká jídla , Párty , Mražení a zachlazování ,

Domácí mangový puding

Co budu potřebovat

4–5 plodů manga Nyní v akci
125 ml salka
1 sáček (50 g) želatinového ztužovače zastudena pro přípravu šlehačkových dortů a ovocného pyré
50 g cukru Nyní v akci
slunečnicový olej na vymazání formiček
pár kapek limetkové šťávy Nyní v akci
plátky čerstvého manga a okvětní lístky chryzantémy na ozdobu Nyní v akci

Jak na to?

1) Dužinu ze 4 až 5 plodů manga rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, abyste získali 375 ml mangového pyré. To smíchejte se salkem. Vznikne tak hmota o váze do 700 g.

2) Ztužovač nasypte podle návodu na obalu do větší misky, přidejte 100 ml vlažné vody a metličkou půl minuty prošlehávejte. Pak ihned po částech přidávejte pyré. Vše promíchejte, oslaďte a nalijte do čtyřech formiček vymazaných olejem. Dna formiček můžete vyložit kolečky pečicího papíru.

3) Dejte minimálně na 3 hodiny chladit. Pak vložte formičky na chvíli do horké vody (nesmí přesahovat přes okraj), vyklopte mangový pudink a podávejte pokapaný šťávou z limetky, ozdobený plátky manga a okvětními lístky.

Tip do kuchyně

 

Přidáte-li do základní hmoty kapku bílého rumu, vznikne vám svkělý alkoholický dezert. Ale pouze pro starší 18 let.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj