×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí pizza se špenátem a olivami
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Z plechu , Pečení ,

Domácí pizza se špenátem a olivami

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje AQ + na potření pečícího papíru Nyní v akci
4 stroužky česneku, rozmelnené nožem
1 plechovka krájených rajčat s česnekem AQ
půl lžičky třtinového cukru Nyní v akci
sůl, pepř
100 g špenátu AQ
2 chlazená pizza těsta Nyní v akci
1 větší balení mozzarelly Nyní v akci
2 hrsti černých oliv Nyní v akci
2 vejce AQ

Jak na to?

Připravte si domácí pizzu, která si vás získá svou chutí špenátu, česneku a výborných oliv.

1) Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi, pak na něm krátce prohřejte dva stroužky česneku, přidejte rajčata a zhruba půl lžičky třtinového cukru. Nechte alespoň 10 minut probublávat do zhoustnutí.

2) Osolte a opepřete podle chuti, nechte zchladnout.

3) V jiné pánvi rozpalte trochu olivového oleje, přidejte druhé dva stroužky česneku a nechte na něm pár minut zavadnout špenát. Osolte ho, opepřete a mírne vyždímejte.

4) Troubu předehřejte na 200°C.

5) Chlazená těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do oválu, přendejte na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem.

6) Na oba korpusy dejte rajčatový základ, špenát, plátky mozzarelly a černé olivy.

7) Nakonec doprostřed každé pizzy rozklepněte vajíčko a dejte na 15 minut péct.

Tip do kuchyně

 

Pizzu před podáváním posypte sušeným oreganem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj