×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Z plechu , Pečení ,

Domácí pizza prosciuto s chřestem a vejci

Co budu potřebovat

½ svazku zeleného
200 g chřestu
1 základní těsto na pizzu
olivový olej Nyní v akci
2 stroužky česneku
8 plátků prosciutta Nyní v akci
bazalkové pesto
8 vajec
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.

1) Z výhonků chřestu odřízně­te tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.

2) Troubu přede­hřejte na 220 °C.

3) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.

4) Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.

5) Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.

6) Navrch rozdělte prosciutto a chřest.

7) Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.

8) Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i klasický rajčatový základ.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj