×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí pečivo z těsta na pizzu
60 minut , Příloha , Střední náročnost , Italská , Chléb a pečivo , Pečení ,

Domácí pečivo z těsta na pizzu

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 stroužky česneku, nasekané najemno
sůl, hrubá sůl
mák na posypání
máslo na potření
Na těsto:
300 g hladké mouky + na pomoučení
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Pizza těsto zvládnete hravě. Co kdybyste si ale místo pizzy upekli domácí pečivo?

1) Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.

2) Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.

3) Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.

4) Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.

5) Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.

Tip do kuchyně

 

Domácí pečivo z těsta na pizzu podávejte například k lehkému salátu caprese.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj