×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí nudle s mákem
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Domácí nudle s mákem

Co budu potřebovat

500 g hladké mouky
5 vajec
sůl
voda Nyní v akci
6 lžic mletého máku
6 lžic moučkového cukru
80 g másla

Jak na to?

1. Na vál nasypu všechnu mouku, udělám v ní důlek a rozklepnu do něj všechna vajíčka. Osolím a nejprve vidličkou promíchám.
2. Těsto pak zpracovávám rukama, dlouze a pečlivě. Pokud je třeba, přidám trochu vody, ale těsto musí zůstat přiměřeně tuhé. Nakonec ho zabalím do alobalu (aby neokoralo) a nechám půl hodiny odpočívat.
3. Odpočinuté těsto rozválím – začínám od středu do krajů – na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou. Placku přehnu z každé strany do středu, obě poloviny pak znovu přeložím do středu a nakonec na sebe naložím obě poloviny.
4. Krájím ostrým nožem asi centimetrové pruhy, Nechám je trochu oschnout a pak vařím v osolené vodě. Nudle rozdělím na talíř, posypu je mákem smíchaným s cukrem a poliju rozpuštěným máslem.
Tip - Kromě nudli se dá z těsta tvarovat mnoho jiných těstovin. Takhle si svátečně vyrábím třeba i flíčky. Velmi podobně připravuju i závařky do polévky - vlasové nudle nebo drobení. Jen místo hladké mouky dávám hrubou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj