×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Asijská , Chuťovky , Něco lehkého , Vaření ,

Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou

Co budu potřebovat

1 konzerva tuňáka Nyní v akci
lžíce majonézy
4 pláty řasy nori
1–2 okurky Nyní v akci
Suši rýže:
400 g suši rýže Nyní v akci
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru Nyní v akci
½ lžičky soli

Jak na to?

Maki sushi patří k nejoblíbenějším druhům sushi na světě. Už jste vyzkoušeli tento recept s tuňákem a okurkou?

Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3) Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.
5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A jdeme na samotné sushi:
7) Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
8) Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
9) Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a ¼ okurky pokrájené na špalíky.
10) Pomocí podložky sushii zarolujte.
11) Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další druhy sushi, které naleznete v našich receptech.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj