×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí kompot
20 minut , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Domácí kompot

Co budu potřebovat

4 velká tvrdá jablka Nyní v akci
1 hruška
1 citron, na šťávu i kůru Nyní v akci
1 lžíce krupicového cukru Nyní v akci
1 lžíce vanilkového cukru
4 hřebíčky
1 svitek skořice
2 lžíce čerstvého nebo
mraženého rybízu

Jak na to?

Očištěná, na širší měsíčky pokrájená a jádřinců zbavená jablka a hrušku dejte do hrnce. Zalijte vodou, aby bylo ovoce potopené, a přidejte šťávu z půlky citronu, oba cukry, koření a pár plátků citronové kůry. Přiveďte k varu, nechte krátce, asi dvě minuty přejít varem, aby ovoce jen zesklovatělo a nerozvařilo se. Odstavte a nechte, nejlépe přes noc, vychladit. Před podáváním přidejte do kompotu i rybíz.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj