×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí pečené koblihy se zázvorem
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Domácí pečené koblihy se zázvorem

Co budu potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
125 ml vlažného mléka Nyní v akci
2 lžíce krupicového cukru Nyní v akci
50 g másla, rozehřátého Nyní v akci
335 g hladké mouky
1 lžičky mletého muškátového oříšku
2 vejce
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
Na zázvorový cukr:
55 g moučkového cukru
1 lžičky mletého muškátového oříšku
1 lžička mletého zázvoru

Jak na to?

Vyzkoušeli jste někdy domácí koblihy? Tak si je jednoduše upečte.

Nejprve si připravte zázvorový cukr:
1) Moučkový cukr přesypte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.

2) Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a 1 lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

3) Přidejte máslo, mouku, mletý muškátový oříšek, vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta.

4) Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka.

5) Pak těsto položte do olejem vytřené mísy, překryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

6) Poté znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu.

7) Kulatým vykrajovátkem o průměru 6–8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé malým nožem 6x nařízněte od středu k okraji.

8) Poté nechte koblihy ještě půl hodiny kynout.

9) Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci, a pak na něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy.

10) Nechte je okapat na ubrousku a obalte nebo poprašte zázvorovým cukrem.

Tip do kuchyně

 

Koblihy můžete pak posypat i skořicí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj