×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí hovězí kebab
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Orientální , Chuťovky , Grilování ,

Domácí hovězí kebab

Co budu potřebovat

1 kg mletého hovězího masa AQ Nyní v akci
velká hrst čerstvých tymiánových lístku AQ
velká hrst čerstvé petrželky
2 stroužky česneku AQ, rozmělněné
2 šalotky, nasekané najemno
½ červené papriky AQ, nakrájená na drobné kostičky
½ červené chilli papričky, nakrájená na drobné kostičky
1 vejce
kůra z 1 citronu, jemně nastrouhaná Nyní v akci
dílky citronu k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Připravte si domácí kebab. Ideální třeba na grilovací párty.

1) Mleté maso vyklopte do mísy a smíchejte ho s bylinkami, česnekem, šalotkami, paprikou, chilli papričkou, vajíčkem a kůrou z citronu.

2) Směsí obalte delší kovové jehly, abyste získali 6–8 masových šišek – kebabu.

3) Opečte je pod grilem nebo na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova.

4) Jehlice otáčejte pomalu, aby maso neodpadávalo, zároveň ale ohlídejte, aby bylo hotové i uvnitř – trvá to určitě 10 minut.

Tip do kuchyně

 

Ke kebabům si připravte k podávání například domácí tzatziky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj