×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí jahodový sirup
120 minut a více , Nízká náročnost , Česká , Nápoje ,

Domácí jahodový sirup

Co budu potřebovat

1 kg omytých jahod
900 g cukr
80 ml vody Nyní v akci
10 g kyseliny citronové

Jak na to?

Zhruba 1 kg omytých jahod ve vrstvách prosypte 900 g cukru (končit byste měli cukrem). Na chladném místě nechte 3 až 4 dny stát. Poté sceďte uvolněnou šťávu. K jahodám přidejte 80 ml vody a mírným tlakem je vylisujte. Obě šťávy slijte, přefiltrujte a zahřejte k mírnému varu. Přidejte 10 g kyseliny citronové a dvě minuty povařte. Uchovávejte v chladu v uzavíratelné láhvi.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj