×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí jahodová zmrzlina
30 minut , Nízká náročnost , Italská , Zmrzlina , Mražení a zachlazování ,

Domácí jahodová zmrzlina

Co budu potřebovat

800 g jahod
500 g mascarpone
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
cukrářské zdobení podle vaší fantazie

Jak na to?

1) Jahody odstopkujte, omyjte, větší přepůlte nožem a dejte do širší mísy. Do zmrzliny můžete zužitkovat i lehce přezrálé plody.
2) Šťouchadlem na brambory jahody rozmačkejte, přidejte mascarpone, promíchejte a nakonec přilijte kondenzované mléko.
3) Směs přendejte do formy na terinu, přetáhněte potravinářskou fólií a dejte přes noc do mrazáku. Kopečky podávejte s cukrářským zdobením.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj