×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí hovězí polévka
120 minut a více , Polévka , Nízká náročnost , Vaření ,

Domácí hovězí polévka

Co budu potřebovat

400 g hovězího předního AQ
1 cibule, přepůlená bouquet garni (svazek bylin: bobkový list, libeček a tymián)
2 větší mrkve, kousek celeru
3 kuličky pepře a 3 nového koření
2 lžíce másla
hrst nudlí a petrželka na ozdobu

Jak na to?

1.Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2.Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte. Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý. Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a ce­lerem přidejte do polévky. Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj