×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí housky
45 minut , Snídaně , Střední náročnost , Pečení ,

Domácí housky

Co budu potřebovat

500 g hladké mouky
1 lžička krupicového cukru
1 kostka čerstvého droždí Nyní v akci
300 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička soli
1 žloutek + 1 vejce na potření
mák a hrubozrnná sůl na posypání

Jak na to?

V míse smíchejte 2 lžíce mouky, cukr, droždí a 100 ml vlažného mléka. Nechte vzejít kvásek. Až se vytvoří bubliny, přidejte zbytek mouky, mléka, máslo, sůl a žloutek. Vypracujte vláčné a lesklé těsto. Vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na 9 až 12 dílků, vyválejte je na prameny a upleťte housky. Naskládejte je na plech potažený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy a nechte je ještě asi 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 180 °C.
Housky potřete prošlehaným vejcem, posypte mákem nebo solí. Pečte 15 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj