×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Smažení ,

Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Co budu potřebovat

Na karamelizovanou cibulku
3 lžíce oleje Nyní v akci
3 cibule, na kolečka
sůl
2 lžíce cukru Nyní v akci
50–100 ml bílého vína
2 lžíce balzamikového octa
Na burgery
800 g vinné klobásy Nyní v akci
4 lístky šalvěje, nadrcené
lžičky sušeného tymiánu
strouhaná kůra z 1 citronu Nyní v akci
2 stroužky česneku, drcené
1 velký bílek
olej na potření Nyní v akci
burgerové žemle nebo jiné pečivo Nyní v akci
lístky čerstvého špenátu k podávání

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.

2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.

3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.

4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.

5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.

6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.

7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.

Tip do kuchyně

 

K burgru doporučujeme podávat domácí hranolky nebo opečené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj