×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí čokoládový krém
20 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Domácí čokoládový krém

Co budu potřebovat

120 g moučkového cukru
200 g sušeného mléka Nyní v akci
100 g másla Nyní v akci
3 lžíce kakaa holandského typu Nyní v akci
50 g lískových oříšků, opražených
a co nejjemněji mletých

Jak na to?

Prosejte moučkový cukr a sušené mléko, každou surovinu do jiné misky.
Máslo nakrájejte na kostičky. Přiveďte k varu 120 ml vody a horkou vodou zalijte moučkový cukr v hluboké misce. Přidejte k němu nakrájené máslo a míchejte, až se rozpustí. Elektrickým šlehačem začněte šlehat a přisypte polovinu sušeného mléka. Šlehejte asi 2 minuty a potom vsypte zbývající sušené mléko – výsledkem bude hustší a krémová hmota. Přidejte kakao a oříšky a míchejte další 3 minuty.
Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj