×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí čokoládové rohlíčky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Domácí čokoládové rohlíčky

Co budu potřebovat

1 plát listového těsta
mouka Nyní v akci
1 plát křehkého těsta
1 vejce
200 g čokolády (max. 50%) Nyní v akci
150–200 g nasekaných lískových oříšků a mandlí (oříšky neloupané, mandle ano)
jahodová marmeláda

Jak na to?

Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku. Na něj položte rozmotané křehké těsto. To bývá obvykle kulaté, tedy jej roztáhněte po celé ploše obdélníku listového těsta. Přitlačte je k sobě a pak nakrájejte na 6 čtverců a každý potřete lehce našlehaným vajíčkem. Posypejte nasekanou čokoládou a zarolujte napříč od jednoho rohu k druhému. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete zbylým vejcem a posypejte ořechy a mandlemi. Při teplotě 220 °C pečte asi 10–12 minut nebo dokud se rohlíčky nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s marmeládou.
Tip: Zabalte dovnitř sýr a slaninu a posypte semínky. Slaná verze je taky výtečná.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj