×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí bramborové krokety
60 minut , Střední náročnost ,

Domácí bramborové krokety

Co budu potřebovat

750 g brambor, varný typ C Nyní v akci
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
nebo sýra Grana Padano Nyní v akci
3 žloutky
hrst petrželky, nasekané
1–2 hrsti dětské krupičky nebo
hrubé mouky
Na obalování a smažení
4 vejce
sůl
200 g strouhanky
olej na smažení

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj