×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí borůvková zmrzlina
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Zmrzlina , Párty , Mražení a zachlazování ,

Domácí borůvková zmrzlina

Co budu potřebovat

375 ml mléka Nyní v akci
375 ml husté smetany ke šlehání
6 žloutků
195 g krupicového cukru
500 g mražených borůvek
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Už jste si někdy doma připravovali vlastní zmrzlinu? Zde je originální recept na domácí borůvkovou zmrzlinu. Určitě vyzkoušejte.

1) Kovový rendlík o objemu asi litr a čtvrt pořádně vychlaďte v mra­záku.

2) Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu, přiveďte k varu, a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.

3) Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.

4) V rendlíku svařte 500 g mrazených borůvek, 55 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy do hustší hmoty a přimíchejte k základu zmrzliny.

5) Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce.

6) Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také podobný recept na domácí vanilkovou zmrzlinu.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj