×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí italská bageta s majonézou
15 minut , Svačina , Nízká náročnost , Italská , Sendviče , Piknik , Bez vaření ,

Domácí italská bageta s majonézou

Co budu potřebovat

4 středně velké světlé bagety Nyní v akci
italské salámy a šunky podle chuti (1 balení salámu, 1 balení prosciutta) Nyní v akci
1 mozzarella
4 hrsti rukoly AQ
Na pažitkovou majonézu:
180 ml majonézy AQ
3 lžíce nasekané pažitky AQ
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce kaparů
2 filety z ančoviček
1 lžička mleté sladké papriky
pepř

Jak na to?

1) Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky.

2) Bagety podélně rozřízněte, všechny spodní díly potřete majonézou, navrch rozdělte italské salámy a šunky, sýr i rukolu a přiklopte druhou částí bagety.

Tip do kuchyně

 

Jako italský salám doporučujeme použít mortadellu, která je krásně jemná. Stejně tak sýr mozzarellu můžete zaměnit za hoblinky parmazánu. Chutě se vám ihned trochu obmění. Inspiraci a další italské recepty najdete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj