×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Datlová žemlovka
60 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Datlová žemlovka

Co budu potřebovat

15 plátků bílého toastového chleba, den starého
50 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy Nyní v akci
600 ml mléka Nyní v akci
3 vejce, prošlehaná + 2 žloutky
špetka soli
50 g krupicového cukru
1 a ½ lžičky mleté skořice
1 balíček datlí, nakrájených na kousky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Chleba rozkrájejte na větší kousky. Na dno máslem vymazané formy dejte vrstvu chleba, posypte polovinou datlí, přidejte další vrstvu chleba, zbytek datlí a zakončete opět vrstvou chleba. Zalijte rovnoměrně máslem. Mléko, vajíčka, sůl, cukr a skořici prošlehejte a nalijte do formy. Nechte alespoň 10 minut pořádně vsáknout do chleba. Pečte 35 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj