×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dalamánky
120 minut a více , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Dalamánky

Co budu potřebovat

224 g žitné chlebové mouky Nyní v akci
7 g droždí Nyní v akci
224 g pšeničné hladké mouky
7 g soli
kmín

Jak na to?

1. Z žitné chlebové mouky, droždí a 100 ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155 ml vody a nechte ještě 45 minut kynout. Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 40 minut. Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.
2. Troubu zahřejte na 210 °C, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct – díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj