×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cuketový koláč
45 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Pečení ,

Cuketový koláč

Co budu potřebovat

1 křehké těsto Nyní v akci
6 lžiček dijonské hořčice
50 g čedaru, strouhaného
2 velké zelené cukety
2 velké žluté cukety
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
sůl, pepř, čerstvý i sušený tymián

Jak na to?

Křehkým těstem vyložte zapékací mísu a dno po celé ploše propíchejte vidličkou. Poté ho potřete 4 lžičkami hořčice a posypte strouha­ným sýrem. Cukety omyjte a osušte – v žádném případě je neloupejte – sytější slupka vytvoří krásnou barevnost koláče. Pak cukety po dlouhé straně nakrájejte na tenké plátky a zlehka je nasolte. Jeden zelený plátek srolujte dokola a dejte ho doprostřed koláče (stále přidržujte rukou), kolem obmo­tejte žlutý plátek, dále pak zelený a pořád dále do spotřebování všech plátků. Jak se obvod zvětšuje, používej­te vícero plátků jedné barvy. Olivový olej nalijte do mističky a promíchejte ho se zbytkem hořčice, česnekem, solí a pepřem. Vzniklou směsí důkladně potřete celý vršek koláče. Posypte sušeným tymiánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po­dávejte ozdobené čerstvým tymiánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj