×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cuketové lasagne
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Cuketové lasagne

Co budu potřebovat

5 plátků slaniny, na nudličky Nyní v akci
4 lžíce olivového oleje + 1 extra Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
500 g hovězího mletého masa Nyní v akci
4 stroužky česneku
3 lžíce passaty
sůl, pepř
4 středně velké zelené cukety, konce odřízlé
4 středně velké žluté cukety, konce odřízlé
230–250 g polotučného tvarohu
1 vejce
60 ml pesta
1 sáček (velký) parmazánu
dvě hrsti dýňových semínek a 2 lžíce sezamových semínek na posypání

Jak na to?

Kousky slaniny nasucho vysmažte v pánvi, pak přidejte 1 extra lžíci ole­je a opečte na něm najemno naseka­nou cibuli. Přidejte maso a zprudka ho opékejte ze všech stran – zároveň vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Teprve když je dokonale opečené, přidejte česnek, vmíchejte passatu, prohřejte a podle chuti osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 190 °C. Cuke­ty podélně nakrájejte na silnější plát­ky, všechny potřete olivovým olejem a z obou stran osolte a opepřete.
Tvaroh vyklepněte do mísy, zlehka ho našlehejte s vajíčkem a lehce osolte a opepřete.
Čtvercovou zapékací mísu vymažte ole­jem a na dno dejte čtyři plátky cukety, potřete je pestem a částí tvarohu, při­klopte další vrstvou cuket (pláty dejte kolmo k předchozím) a na ně rozdělte masovou směs, přiklopte cuketami, po­třete pestem, dejte další vrstvu tvarohu a pokračujte do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou budou cu­kety potřené pestem. Posypte strouha­ným parmazánem a pečte 15–20 minut, nebo dokud není vrchol lehce zlatavý. Na posledních 5 minut posypte lasagne semínky. Nechte vychladnout po dobu alespoň pět minut a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj