×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cuketová polévka se sýrovými nočky
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Cuketová polévka se sýrovými nočky

Co budu potřebovat

750 g cukety
2 větší rajčata Nyní v akci
2 střední kořenové petržele
1 kostka slepičího bujonu BASIC
1 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
pepř a sůl
lístky bazalky k podávání
Na nočky
1 vejce BASIC
3 lžíce nastrouhaného ementálu Nyní v akci
2 stroužky česneku, utřené se solí
1 lžíce jemně nasekané petrželky
2–3 lžíce hrubé mouky BASIC

Jak na to?

Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj