×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cuketová fritata
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány ,

Cuketová fritata

Co budu potřebovat

6 vajec BASIC
240 ml smetany na vaření BASIC
2 hrsti strouhaného parmazánu
sůl
pepř BASIC
20 g másla
2 lžičky olivového oleje Nyní v akci
2 středně velké cukety
1 balení debrecínské pečeně BASIC

Jak na to?

V míse smíchejte vejce, smetanu, parmazán, sůl a pepř. Na malém plameni rozpalte pánev o průměru 22 cm. Přidejte máslo a olej a obojí nechte rozpustit – pánví zakružte, aby se tuk rozlil po celé ploše. Pak přidejte vaječnou směs a nechte 5 minut opékat, aby okraje začaly
zlátnout. Vršek posypte strouhanými cuketami a kousky debrecínské pečeně a opékejte dalších 15 minut. Pak přendejte pod rozpálený gril a 5 minut grilujte. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky, posypané parmazánem.
Tip - Místo parmazánu ve fritatě velmi dobře funguje i strouhaný čedar.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj