×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čtyřpatrové řezy
60 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Čtyřpatrové řezy

Co budu potřebovat

1 sáček vanilkového + 1 sáček čokoládového pudinkového prášku
1 litr mléka + cukr krupice Nyní v akci
máslo na vymazání plechu
2–3 lžíce hrubé mouky
800 g zakysané smetany
1 balení 33% smetany
2 velké tyčinky margot
Na těsto:
4 vejce
200 g krupicového cukru
320 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva Nyní v akci
100 ml slunečnicového oleje + 100 ml mléka

Jak na to?

1. Podle návodu na obalu uvařte oba pudinky a nechte je zchladnout.
2. Mezitím udělejte těsto: žloutky utřete s cukrem doběla. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k žloutkové směsi. Nakonec vlijte olej a mléko a poté vmíchejte i dotuha ušlehané bílky.
3. Těsto přelijte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Na syrové těsto dejte oba pudinky, na střídačku je přendávejte lžící. Pečte při 180 °C dvacet až třicet minut. Nechte zcela vychladnout, potřete směsí ušlehané smetany a zakysané smetany a zasypejte nahrubo nastrouhanými margotkami. Podávejte vychlazené.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj