Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCrostini 6× jinak
Albert logoAlbert logo
  • Crostini 6× jinak
Crostini 6× jinak

Crostini 6× jinak

Snadné
31-45 minut
4/5
Světová kuchyně
Párty
Předkrm

Ingredience36 porcí

36 porcí
  • Sůl
  • Olej olivový 2 plž
  • Bageta 3 ks
  • Pepř
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Avokádo 1 ks
  • Feta 50 g
  • Chia semínka 1 člž
  • Broskev 1 ks
  • Krémový čerstvý sýr 60 g
  • Chřest zelený 6 ks
  • Kozí sýr 100 g
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Kapary 1 plž
  • Lučina salátová 75 g
  • Máta
  • Pesto 2 plž
  • Rajčata cherry 4 ks
  • Bazalka čerstvá
  • Hrášek mražený 70 g
  • Ricotta 120 g
  • Losos uzený 40 g
  • Pecorino
  • Gorgonzola 100 g
  • Fíky 2 ks
  • Ořechy celé mix 25 g
  • Sůl
  • Olej olivový 2 plž
  • Bageta 3 ks
  • Pepř
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Avokádo 1 ks
  • Feta 50 g
  • Chia semínka 1 člž
  • Broskev 1 ks
  • Krémový čerstvý sýr 60 g
  • Chřest zelený 6 ks
  • Kozí sýr 100 g
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Kapary 1 plž
  • Lučina salátová 75 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
2
S avokádem a fetou: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
3
S kozím sýrem a broskví: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
4
S chřestem a kapary: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
5
S pestem a rajčátky: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
6
S ricottou, lososem a hráškem: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
7
S gorgonzolou, fíky a ořechy: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
8
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
2
S avokádem a fetou: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
3
S kozím sýrem a broskví: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
4
S chřestem a kapary: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
5
S pestem a rajčátky: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
6
S ricottou, lososem a hráškem: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
7
S gorgonzolou, fíky a ořechy: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
8
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.