×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Crostini 6× jinak
40 minut , Svačina , Střední náročnost , Párty ,

Crostini 6× jinak

Co budu potřebovat

36 plátků bílé bagety Nyní v akci
2 lžíce extra panenského olivového oleje + trocha k podávání Nyní v akci
sůl a pepř
S AVOKÁDEM A FETOU [Avokádo]
1 malé avokádo, oloupané, nakrájené na plátky Nyní v akci
1 lžíce limetkové šťávy Nyní v akci
50 g feta sýru, rozdrobeného
1 lžička chia semínek
S KOZÍM SÝREM A GRILOVANOU BROSKVÍ [Kozí sýr]
1 broskev, nakrájená na klínky
100 g čerstvého kozího tvarohu nebo čerstvého sýru Nyní v akci
1 lžíce tymiánových lístků
S CHŘESTEM A KAPARY [Chřest]
60 g krémového sýra Nyní v akci
několik mini chřestů, na jemné plátky
1 lžíce malých kapar
mátové lístky k podávání
S PESTEM A RAJČÁTKY [Pesto]
75 g salátové lučiny, nakrájené na plátky Nyní v akci
4 větší cherry rajčátka, nakrájená na plátky Nyní v akci
2 lžíce pesta
bazalkové lístky k podávání
S RICOTTOU A HRÁŠKEM [Ricotta]
120 g čerstvé ricotty
70 g mraženého hrášku
40 g uzeného lososa Nyní v akci
k podávání sýr pecorino, nastrouhaný Nyní v akci
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY [Gorgonzola]
100 gorgonzoly, nakrájené na tenké plátky
2 fíky, nakrájené na plátky
25 g ořechů, opražených a nasekaných Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj