×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Coleslaw s čedarem
120 minut a více , Nízká náročnost , Americká , Saláty ,

Coleslaw s čedarem

Co budu potřebovat

1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
sůl
2 mrkve, nakrájené na nudličky
1 červená cibule, tence pokrájená
2 lžíce cukru Nyní v akci
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 lžic majonézy
1 lžíce pažitky, nasekané (nemusí být)
100 g čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a případně pažitku a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj