×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládový koláč
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Čokoládový koláč

Co budu potřebovat

125 g másla Nyní v akci
375 g tmavé čokolády Nyní v akci
175 g tmavého cukru
35 g hladké mouky
120 g mandlí Nyní v akci
5 vajec
kakao Nyní v akci
šlehačka

Jak na to?

1. Troubu předehřeju na 170 °C. Na hrnec s mírně vroucí vodou postavím mísu tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do mísy dám máslo a nalámu čokoládu. Až se čokoláda rozpustí, směs promíchám a mísu sundám z hrnce. Do mísy přidám cukr, mouku, mléko, namleté
mandle a promíchám. Nakonec vmíchám vejce.
2. Kulatou formu o průměru 22 cm vyložím pečicím papírem. Nejprve ustřihnu z pečicího papíru čtverec, formu otevřu, čtverec položím na dno a formu zavřu. Přečnívající papír odstřihnu.
3. Pak si pečicím papírem vyložím i boky formy, které předtím vymažu máslem. Z papíru ustřihnu dlouhý pruh, který přeložím na třetiny. Pruh pak dokola vyložím a přimáčknu.
4. Připravené těsto naliju do formy, zakryju ji alobalem a dám na 45 minut péct. Pak odkryju alobal a nechám koláč ve formě vychladnout. Podávám ho posypaný kakaem a se šlehačkou.
Tip- Koláč je také moc dobrý s kysanou smetanou, posypaný malinami nebo jahodami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj