×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládový dort s whisky a šlehačkou
30 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

Co budu potřebovat

350 g koka sušenek
120 g másla Nyní v akci
400 ml mléka Nyní v akci
750 ml smetany ke šlehání
200 g 70% čokolády Nyní v akci
200 g tmavé čokolády Nyní v akci
60 g tmavého cukru
75 g krupicového cukru Nyní v akci
35 g kukuřičného škrobu
80 ml whisky
4 žloutky
120 g zakysané smetany Nyní v akci
holandské kakao Nyní v akci

Jak na to?

1. Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté, a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit. 2. Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
3. Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
4. Podávejte posypané kakaem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj