×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládový dort s řepou
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Čokoládový dort s řepou

Co budu potřebovat

máslo Nyní v akci
hrubá mouka
230 g 60% čokolády Nyní v akci
2 hrnky červené řepy (asi 2–3 průměrně velké řepy)
3 velká vejce
½ šálku hnědého cukru
¼ šálku slunečnicového oleje Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
1 šálek polohrubé mouky
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky kypřicího prášku
1–2 lžíce medu Nyní v akci
⅓ šálku pražených mandlí Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Čokoládu nalámejte do misky, nad párou ji nechte rozpustit a umíchejte ji do hladka. Řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla, vymačkejte z ní vodu a vmíchejte k chladnoucí čokoládě. Nechte chvíli odležet. Vejce šlehejte s cukrem a olejem asi 5–7 minut do hladké a nadýchané směsi. Pak přidejte extrakt. Mouku smíchejte se sodou a práškem do pečiva a pak sypkou směs po částech přidávejte k mokré. Nakonec vmíchejte čokoládu s řepou. Těsto přelijte do formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Pokud se bude dort svrchu připalovat, přiklopte jej alobalem.
Hotový a zchladlý dort pomažte medem a ozdobte opraženými mandlemi.
Tip - Asi dvě hrsti nahrubo mletých pražených mandlí můžete přimíchat i do těsta. K dortu bude nejlepší silný černý čaj nebo horká káva s mlékem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj