×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládovořepné dortíčky
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Čokoládovořepné dortíčky

Co budu potřebovat

240 g červené řepy
190 g másla
275 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
265 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžička jedlé sody
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce červené potravinářské barvy
180 ml podmáslí
Na krém:
750 g mascarpone
zakysaná smetana
80 g moučkového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy po jedné zabalte do alobalu a dejte na hodinu péct doměkka. Nechte lehce zchladnout, pak oloupejte a rozmixujte do pyré. Bude ho třeba 125 ml. Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Máslo, cukr a vanilkový extrakt 10 minut šlehejte do běla a krémova. Pak po jednom přidávejte vejce, vždy počkejte s dalším, než se předchozí zašlehá. Poté vsypte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, sodou, kakaem a barvou, vlijte podmáslí a řepné pyré. Dokonale promíchejte a těsto rozdělte do 12 válcových formiček o objemu asi 180 ml (každá), vymazaných máslem. Pečte asi 20– 25 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak vyklopte. Mascarpone smíchejte se zakysanou smetanou a cukrem dohladka. Dortíky v půli horizontálně rozřízněte, naplňte krémem a vršek jím i ozdobte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj