×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládovo-oříškové brownies
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Anglická ,

Čokoládovo-oříškové brownies

Co budu potřebovat

375 g nejkvalitnější tmavé čokolády Nyní v akci
375 g másla, nakrájeného na kousky Nyní v akci
6 vajec
500 g krupicového cukru Nyní v akci
225 g hladké mouky
100–120 g pistácií, nahrubo nasekaných
Na polevu:
140 g nejkvalitnější tmavé čokolády Nyní v akci
50 g másla, na kousky Nyní v akci

Jak na to?

1. Plech o rozměrech 30 na 21 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 160 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte máslo a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se vše rozpustilo. Vejce a cukr našlehejte v míse doběla, pak přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte pistácie a směs naneste na plech.
2. Pečte 40 až 45 minut, nebo dokud nezačne vršek vypadat křupavě. Nechte vychladnout na plechu.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do misky, přidejte máslo a do rozpuštění zahřívejte nad rendlíkem s horkou vodou, nebo dejte na minutu do mikrovlnky (na střední výkon), poté vymíchejte dohladka. Polevou přelijte hotové, nakrájené brownies.
TIP - Tyhle čokoládové brownies jsou hutné a vláčné – můžete je tedy klidně udělat bez vrchní čokoládové polevy. Naopak do těsta můžete přidat sušené brusinky nebo čerstvé maliny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj