×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládovo-dýňový cheesecake
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Čokoládovo-dýňový cheesecake

Co budu potřebovat

1 balení snídaňových Bebe dobré ráno
4 lžíce másla, změklého Nyní v akci
Na náplň:
230 g smetanového sýru Nyní v akci
200 g krupicového cukru Nyní v akci
250–300 g dýňového pyré – viz tip
3 velká vejce
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička dýňového koření Nyní v akci
1⁄2 lžičky soli
120 g 50% čokolády Nyní v akci

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně asi 20 centimetru vyložte pečicím papírem.
2. V míse podrťte sušenky s máslem, abyste získali směs konzistence strouhanky. Natlačte ji na dno formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct.
3. Sýr našlehejte dohladka, přidejte cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Nechte chvíli odpočinout.
4. Čokoládu nechte rozpustit v míse nad hrncem s vroucí vodou a vmíchejte k ní 250 ml sýrové směsi. Zbylou směs nalijte do pečicí formy, na ni spirálovitě nalijte čokoládovou směs, abyste vytvořili zajímavé mramorování. Pečte 40 až 50 minut.
Tip - Jak udělat dýňové pyré: Na množství požadované do receptu nakrájejte dýni o váze asi 500 g na měsíčky. Rozprostřete je na plech a lehce zakápněte olejem. Při teplotě 180 °C pečte asi půl hodiny. Změklou dužinu odřízněte nebo lžící odškrábněte od slupky a najemno rozmixujte tyčovým mixérem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj