×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládové soufflé
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Čokoládové soufflé

Co budu potřebovat

210 g čokolády s vysokým obsahem kakaa Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
3 vejce
100 g cukru krupice Nyní v akci
máslo na vymazání formiček Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, dokud nezvětší objem.
Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Troubu předehřejeme na 195 stupňů a připravíme si formičky na soufflé: nejdříve je vymažeme máslem, pak vysypeme cukrem.

Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidáváme vždy část bílků a pak část hladké mouky.
Formičky naplníme do 2/3, očistíme vrchní část misky a dáme péct na 10 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj