×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládová pěna s malinovou omáčkou
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Čokoládová pěna s malinovou omáčkou

Co budu potřebovat

varianta s hořkou čokoládou:
200 g čokolády s vysokým obsahem kakaa Nyní v akci
50 g cukru krupice Nyní v akci
100 ml smetany ke šlehání
2 vejce
kávový likér Nyní v akci
želatina
varianta s bílou čokoládou:
200 g bílé čokolády
50 g cukru krupice Nyní v akci
100 ml smetany ke šlehání
2 vejce
želatina
malinová omáčka:
mražené maliny
čerstvé maliny
3 lžíce cukru Nyní v akci
citronová šťáva

Jak na to?

Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu. 1 - 2 plátky želatiny necháme namočit ve vodě. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny.
Do misky nalijeme vychlazenou smetanu a jemně vyšleháme.
Rozpuštěnou čokoládu sundáme stranou a na vodní lázni ještě svižně promícháme pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidáme pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojíme.
Vyndáme skleničky, naplníme je do poloviny čokoládovou pěnou a dáme zchladit do ledničky.
Mezitím si připravíme variantu z bílé čokolády, u které postupujeme úplně stejným způsobem.
Vychlazenou čokoládu vyndáme z ledničky, navrstvíme na ni pěnu z bílé čokolády a dáme opět zchladit.
Teď si uvaříme malinovou omáčku: zmražené maliny dáme do kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce cukru, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozvařit.
Rozvařenou omáčku přecedíme.
Na vychladlou pěnu nalijeme malinovou omáčku a ozdobíme čerstvými malinami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj