×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bílá čokoládová pěna s jahodami
20 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření v páře ,

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Co budu potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana Nyní v akci
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj