×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládová pěna
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Vánoce ,

Čokoládová pěna

Co budu potřebovat

85 g tmavé čokolády (aspoň 75 % kakaa) Nyní v akci
1 lžíce kakaa holandského typu + na ozdobu Nyní v akci
½ lžičky instantní kávy Nyní v akci
2 bílky
1 lžíce třtinového cukru
50 g řeckého jogurtu
hrst malin na ozdobu

Jak na to?

Nalámejte čokoládu do ohnivzdorné misky, tu postavte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Smíchejte kakao a kávu se 2 lžícemi studené vody a směs přidejte k čokoládě. Rendlík stáhněte z ohně a čokoládu udržujte tekutou.
Prošlehejte bílky, přidejte k nim cukr a vyšlehejte pevný a lesklý sníh. Do zchladlé, ale stále tekuté čokolády zapracujte jogurt a pak opatrně, po třetinách, zapracujte sníh. Rozdělte do misek nebo šálků a nechte vychladnout.
Podávejte poprášené kakaem a ozdobené malinami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj