×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládová pěna
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Čokoládová pěna

Co budu potřebovat

200 g horké čokolády Nyní v akci
3 vejce, žloutky a bílky oddělené
45 g tmavého třtinového cukru
300 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s trochou varem bublající vody a za občasného míchání nechte rozpustit.
2. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty.
3. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky.
4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyřech pohárku o objemu asi 250 ml a dejte ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj