×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládová panna cotta
120 minut a více , Dezert , Nízká náročnost , Italská ,

Čokoládová panna cotta

Co budu potřebovat

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
50 g moučkového cukru, prosátého
100 g tmavé 60% čokolády, na kousky Nyní v akci
slunečnicový olej na vymazání Nyní v akci
maliny a borůvky k podávání

Jak na to?

Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo
dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu. Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj