Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČočkové ragú
Albert logoAlbert logo
  • Čočkové ragú
Čočkové ragú

Čočkové ragú

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule 2 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Česnek 3 strouž.
  • Mrkev 3 ks
  • Čočka červená 500 g
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Oregano sušené 2 plž
  • Tymián sušený 2 plž
  • Bobkový list 3 ks
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Špagety 500 g
  • Parmazán
  • Sůl
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule 2 ks
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Česnek 3 strouž.
  • Mrkev 3 ks
  • Čočka červená 500 g
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Oregano sušené 2 plž
  • Tymián sušený 2 plž
  • Bobkový list 3 ks
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Špagety 500 g
  • Parmazán
  • Sůl

Příprava

1
Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek.
2
Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte.
3
Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte.
1
Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek.
2
Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte.
3
Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Ragú je tak vynikající, že si ani nevšimnete, že neobsahuje žádné maso.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.