×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čočkové ragú
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Čočkové ragú

Co budu potřebovat

3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule AQ
3 mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
500 g červené čočky
2 x 400g plechovka rajčat AQ
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce sušeného oregana a tymiánu
3 bobkové listy
1 l zeleninového vývaru AQ
500 g špaget AQ
sůl
parmazán

Jak na to?

Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek. Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte. Ragú podávejte se špagetami uvařenými podle instrukcí na obale, posypané parmazánem.
Tip - Ragú je tak vynikající, že si ani nevšimnete, že neobsahuje žádné maso.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj