Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČočkové lasagne
Albert logoAlbert logo
  • Čočkové lasagne
Čočkové lasagne

Čočkové lasagne

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Veganské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 4 plž
  • Čočka červená 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Čočka BIO 100 g
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajský protlak 4 plž
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Sůl
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Pepř
  • Bazalka čerstvá 3 snít.
  • Lilek 1 ks
  • Batáty 2 ks
  • Sojové mléko BIO 600 ml
  • Rajčata cherry 100 g
  • Muškátový oříšek
  • Mouka hladká 60 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Olej olivový 4 plž
  • Čočka červená 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Čočka BIO 100 g
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajský protlak 4 plž
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Sůl
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Pepř
  • Bazalka čerstvá 3 snít.
  • Lilek 1 ks
  • Batáty 2 ks
  • Sojové mléko BIO 600 ml

Příprava

1
V pánvi na rozehřáté lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte 100 g červené čočky, 100 g horské čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, ½ lžičky sušeného tymiánu, ½ lžičky sušeného oregana, osolte a opepřete. Dochuťte lístky ze 2 snítek bazalky. Vařte, dokud nebude čočka měkká.
2
Mezitím nakrájejte lilek a 2 batáty na 0,5cm plátky. Plátky lilku osolte, nechte vypotit a poté osušte ubrouskem.
3
Na bešamel si v rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte 60 g mouky a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte 600 ml sójového nápoje a nechte provařit. Ke konci přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti osolte a opepřete.
4
Na dno zapékací mísy vymazané lžící oleje rozložte plátky batátů a na ně pak plátky lilku. Potřete čočkovou omáčkou. Pokračujte plátky lilku. Potřete vrstvou bešamelu a nakonec poklaďte cherry rajčaty nakrájenými na plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Ozdobte tymiánem a zbylou bazalkou. Dokonalý veganský recept se může servírovat.
1
V pánvi na rozehřáté lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte 100 g červené čočky, 100 g horské čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, ½ lžičky sušeného tymiánu, ½ lžičky sušeného oregana, osolte a opepřete. Dochuťte lístky ze 2 snítek bazalky. Vařte, dokud nebude čočka měkká.
2
Mezitím nakrájejte lilek a 2 batáty na 0,5cm plátky. Plátky lilku osolte, nechte vypotit a poté osušte ubrouskem.
3
Na bešamel si v rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte 60 g mouky a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte 600 ml sójového nápoje a nechte provařit. Ke konci přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti osolte a opepřete.
4
Na dno zapékací mísy vymazané lžící oleje rozložte plátky batátů a na ně pak plátky lilku. Potřete čočkovou omáčkou. Pokračujte plátky lilku. Potřete vrstvou bešamelu a nakonec poklaďte cherry rajčaty nakrájenými na plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Ozdobte tymiánem a zbylou bazalkou. Dokonalý veganský recept se může servírovat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.