×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čočková polévka s chlebovými krutony
120 minut a více , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Vaření ,

Čočková polévka s chlebovými krutony

Co budu potřebovat

250 g čočky BASIC
2 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 mrkve
1 petržele
2 lžíce másla Nyní v akci
3 lžíce hladké mouky BASIC
sůl
pepř BASIC
1 stroužek česneku
1 lžička sušené majoránky BASIC
opečený chleba Nyní v akci
párek Nyní v akci

Jak na to?

Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.

1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.

2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.

3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.

4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.

5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.

6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.

Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.

Tip do kuchyně

 

Text tPokud máte rádi husté polévky, polovinu čočky rozmixujte tyčovým mixérem.ipu do kuchyně

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj