×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čočková polévka se slaninou a zeleninou
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Vaření ,

Čočková polévka se slaninou a zeleninou

Co budu potřebovat

olivový olej Nyní v akci
6 plátků slaniny, nakrájených na proužky Nyní v akci
½ lžičky sušeného tymiánu
½ sušené chilli papričky, rozdrcená
2 červené cibule, nakrájené
2 mrkve, nakrájené nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
litru zeleninového vývaru
200 g předvařené čočky
1 hrst sušených hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g středních bílých fazolí, uvařených Nyní v akci
hladkolistá petrželka, nakrájená

Jak na to?

1) Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.

2) Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.

3) Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.

4) Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.

5) Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.

Tip do kuchyně

 

Tipy na další recepty z luštěnin naleznete v našem článku Jak se luští luštěniny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj