×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vegetariánský cizrnový burger
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Americká , Pro gurmány , Smažení ,

Vegetariánský cizrnový burger

Co budu potřebovat

400g plechovka cizrny
1 citron
1 lžička mletého kmínu
sůl AQ
pepř
malý svazek koriandru, ½ nasekaná
1 vejce
100 g strouhanky
1 červená cibule, ½ nasekaná najemno, ½ nakrájená na kolečka
1 lžíce olivového oleje ES Nyní v akci
4 housky s lupinou, rozpůlené
1 velké rajče AQ Nyní v akci
kečup AQ Nyní v akci

Jak na to?

Pokud zrovna dvakrát neholdujete masu a přesto byste si rád vychutnali lahodný burger, vyzkoušejte náš recept na vegetariánský cizrnový burger.

1) V robotu rozmixujte okapanou cizrnu, najemno nastrouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, mletý kmín, nasekanou polovinu lístku koriandru, vejce a sůl i pepř podle chuti.

2) Poté směs přendejte do velké mísy, přisypte k ní 80 g strouhanky a nasekanou cibuli.

3) Ze směsi vytvarujte 4 burgery, obalte je ve zbývající strouhance – klidně ji místy i mírně přitlačte – a dejte na 10 minut odležet do chladničky.

4) Olej rozpalte v pánvi a burgery na něm opečte z každé strany asi 4 minuty.

5) Na spodní díly housek dejte po kolečku rajčete, navrch burgery.

6) Ozdobte kolečky cibule, kečupem a koriandrem. Přidat můžete případně i okurku.

Tip do kuchyně

 

Místo kečupu si můžete k burgrům připravit některý z dipů, které naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj