×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cizrnové karí
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Orientální ,

Cizrnové karí

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 lžička kmínu
1–2 červené chilli papričky
1 malý svitek skořice
1 bobkový list
1 cibule
½ lžičky mleté kurkumy
sůl
pepř
2 stroužky česneku
400 g uvařené cizrny
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru
2 rajčata Nyní v akci
1 lžíce koriandru
vařená bio rýže Nyní v akci

Jak na to?

Olej rozpalte v nižším hrnci s nepřilnavým dnem. Vsypte kmín, chilli papričky, svitek skořice a bobkový list a krátce opékejte, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“ po pánvi. Přidejte cibuli, kurkumu a špetku soli. Opékejte 2 minuty, přidejte česnek a po dalších 4–5 minutách vmíchejte okapanou cizrnu, papriku, pepř a mletý koriandr. Dobře promíchejte, aby se cizrna obalila veškerým kořením. Poté vmíchejte rajčata a nechte je prohřát. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s vařenou bio rýží.
Tip - Máte-li to radši, rýži vmíchejte přímo do karí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj