×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cizrnové karbanátky s lilkem
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Smažení ,

Cizrnové karbanátky s lilkem

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
1 lilek
2 lžičky sušeného česneku BASIC
1 chilli paprička
½ lžičky sladké papriky BASIC
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté skořice
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžičky soli
1 hrnek pšeničných medových pukanců
250g plechovka cizrny
100 g piniových oříšků (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
1 lžíce hladké mouky BASIC
slunečnicový olej BASIC Nyní v akci

Jak na to?

Trochu si odpočiňte od masa a zkuste si připravit cizrnové karbanátky s lilkem.

1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.

2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.

3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.

4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.

5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.

6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

Tip do kuchyně

 

Karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj