×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami
45 minut , Polévka , Střední náročnost ,

Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Co budu potřebovat

NA BRAMBOROVÉ PUSINKY
300 g brambor Nyní v akci
100 g italské slaniny Panchetta Nyní v akci
150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
NA POLÉVKU
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
1 menší mrkev, nakrájená na kostičky
400g konzerva cizrny
100 ml portského vína Nyní v akci
300 ml vývaru z 1 kostky zeleninového bujónu
¼ lžičky římského kmínu
200 ml 30% smetany Nyní v akci
100 ml mléka Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
NA PETRŽELKOVÉ PESTO
20 lístků petrželky hladkolisté
3 jádra vlašských ořechů
5 lžic olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 200 °C. Na plechu upečte brambory. Oloupejte je a teplé nastrouhejte nahrubo. Zatímco se brambory pečou, nakrájejte na kostičky slaninu a opečte ji na pánvi. Dejte ji do nastrouhaných brambor, přisypte mouku, vejce, sůl a promíchejte. Bramborovou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečicím papírem, tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Na polévku opečte v hrnci na oleji cibuli a mrkev, vsypte scezenou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, vývarem a vařte, až zbude nad zeleninou tak 2 cm tekutiny, přilijte smetanu, mléko a vše rozmixujte ručním mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu si připravte petrželkové pesto. Rozmělněte v hmoždíři petrželku s ořechy a solí. Přidávejte olivový olej, až pesto zvláční. Polévku podávejte ozdobenou lžičkou pesta a s pusinkami.

albert bio bujonABio zeleninový bujón

Bujón v „kostce“, a to doslova, vám
skvěle usnadní vaření. Obsahuje jen
to, co vyrostlo v ekologických
farmách, kde berou ohled
na přírodu i člověka.

 

Bonduelle-Vapeur-CizrnaCizrna Bonduelle

Upravena na páře, aby ji bylo možné
ihned použít, zůstala úžasně
křupavá a oříškově chutná.

 

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj